Volledig scherm
In het pand dat de beschoten Juwelier Nawar huurde, zit nu een nieuwe winkel. © AD

Nieuwe huurder voor beschoten pand Amsterdamsestraatweg: ‘Ik ben niet bang’

Op de plek van Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg, die deze zomer drie keer werd beschoten, is deze week een nieuwe winkel geopend. Huurder Michael Hadush (32) is niet bang voor nieuwe beschietingen: ,,Ik doe alles eerlijk.”

Quote

Wij verkopen hier heel unieke dingen, maar geen juwelen. Die zijn toch gevoeliger voor criminali­teit.

Michael Hadush

Hadush is postbezorger in de straat en kwam in contact met de verhuurder van het pand. Hij is vier jaar geleden gevlucht uit Eritrea en was al een tijdje op zoek naar een winkelruimte waar hij Eritrese en Ethiopische specialiteiten kon verkopen. Hij had gehoord wat zich afgelopen zomer in de winkel heeft afgespeeld, maar dat schrok hem niet af. ,,Wij verkopen hier heel unieke dingen, maar geen juwelen. Die zijn toch gevoeliger voor criminaliteit.”

Daarnaast is hij vluchteling en ziet hij zijn verblijf in Nederland als een tweede kans, waar hij zoveel mogelijk uit wil halen. Daarom doet hij alles eerlijk, zegt hij. Hij maakt mensen niet boos, betaalt gewoon belasting en handelt alles af zoals het moet.

Hadush hoopt met zijn winkel vol Eritrese dekens, lekkernijen, koffie en haarstukken andere Eritrese vluchtelingen te trekken en de cultuur meer in Nederland te laten integreren. Op de huur heeft hij helaas geen korting gehad, zegt hij. Daarom blijft hij voorlopig ook nog als postbezorger werken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht