Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nieuwe podcast vanuit rechtbank: ‘Slachtoffer stond, gesteund door vrienden, oog in oog met de dader’

PodcastOuders die hun kinderen vragen hun oortjes niet te dragen als ze naar de sportclub fietsen, meerdere straatovervallen: in februari 2022 is Bilthoven in de ban van de Volkswagenbende: een groep jongens die in verschillende samenstellingen verdacht wordt van meerdere straatroven.

 1. Loopt overlast in Utrechtse binnenstad spuigaten uit? Dit zeggen onze lezers: ‘Levendig zoals het hoort’
  PREMIUM
  de kwestie

  Loopt overlast in Utrechtse binnenstad spuigaten uit? Dit zeggen onze lezers: ‘Levendig zoals het hoort’

  Is de overlast in de Utrechtse binnenstad door uitgaanspubliek inderdaad zo ernstig als de Stichting Binnenstad 030 stelt? Volgens een enquête van de stichting zou bijna twee derde van de ondervraagden redelijke overlast ervaren en een derde zelfs ondraaglijk veel overlast. Wat vinden onze lezers hiervan? We stelden u de vraag of het echt zo erg is. ‘Als je in de Utrechtse binnenstad gaat wonen, dan weet je toch wel waar je aan begint'?’
 2. Deal over flexwoningen voor vluchtelingen en statushouders in Houten, toch kan project nog steeds stranden
  PREMIUM

  Deal over flexwonin­gen voor vluchtelin­gen en statushou­ders in Houten, toch kan project nog steeds stranden

  De onderhandelingen waren uiterst ingewikkeld en verliepen stroef, maar partijen zijn het dan toch eens geworden over de financiering van het project Essenkade in Houten. Dat voorziet in de opvang van 100 kansrijke vluchtelingen en 150 spoedzoekers, jongeren en statushouders. Zij worden gehuisvest in flexwoningen op het terrein bij het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht