Drukte bij de Amerongse Berg: Utrechtse Heuvelrug wil een discussie over hoeveel de gemeente kan hebben qua drukte en groei, voor het kiest voor méér recreatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij de Amerongse Berg: Utrechtse Heuvelrug wil een discussie over hoeveel de gemeente kan hebben qua drukte en groei, voor het kiest voor méér recreatie. © william Hoogteyling

Nieuwe politiek Heuvelrug wil huizen alleen voor eigen inwoners en (vooralsnog) geen windmolens

De huizenbelasting (ozb) niet laten stijgen, hooguit beperkt bouwen en alleen voor eigen inwoners en (voorlopig althans) geen windmolens. Het zijn een paar richtingen die de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders meegeeft. BVHLokaal, VVD, D66 en SGP moeten dat dagelijks bestuur gaan vormen.

  1. Scheuren en bevergraverij, dijkwacht oefent voor overstroming van Lekdijk: ‘Niet lullen maar poetsen’
    PREMIUM

    Scheuren en bevergrave­rij, dijkwacht oefent voor overstro­ming van Lekdijk: ‘Niet lullen maar poetsen’

    Het is koud, windkracht 8, het regent pijpenstelen, de Lek staat nog maar 100 meter van de kruin van de dijk en tot overmaat van ramp is het 4G-netwerk onveilig. Gewapend met een prikstok, portofoon en een ‘klotenpijp’ gaat de dijkwacht op zoek naar verzakkingen, wellen en andere dreigingen. Zo moet worden voorkomen dat ons land vanaf Tull en ‘t Waal tot aan Schiphol onder water loopt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht