Nieuwe timelapse film over opgroeiende Utrechtse Lotte breekt alle records

videoDe nieuwe film over de Utrechtse Lotte Hofmeester (20) overtreft alle verwachtingen. Binnen een paar weken nadat haar vader Frans Hofmeester Portrait of Lotte, 0 to 20 years lanceerde op zijn YouTubekanaal is het timelapsefilmpje al zo’n 3.5 miljoen keer bekeken.

Volgens Hofmeester loopt het vooral sinds vorige week storm.  Op het Twitteraccount van The Sun is het filmpje ruim 2 miljoen keer bekeken. ,,Dat maakt opgeteld ruim vijf miljoen mensen die Lottes nieuwe film hebben gezien. Het wordt steeds gekker’’, reageert filmmaker Frans Hofmeester. ,,Je wordt ingehaald door de actualiteit.’’

Vanavond is Hofmeester te zien in het programma Beau van presentator Beau van Erven Dorens op RTL 4.  In de uitzending is ook een stuk van de film te zien.

Buitenlandse media hebben de nieuwe film inmiddels ook opgemerkt.  Media in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Australië, VS en Tsjechië hebben erover bericht. Op Twitter reageerde de Engelse tv-presentator Jeremy Clarkson op een tweet van The Sun over Hofmeester. ‘Dad filmed a clip of his daughter every week until she turned 20’. Clarkson reageerde met: ‘God I wish I’d done this. It’s brilliant’.

Volgens Hofmeester is zijn kantoor in Londen in overleg met de bekende talkshowhost Ellen DeGeneres om Lottes film in haar show te laten zien. Vast staat dat Portrait of Lotte, 0 to 20 years getoond gaat worden door Right This Minute op de Amerikaanse tv. 

Wekelijks

Het filmpje werd op 28 oktober door Hofmeester gepresenteerd, de dag dat Lotte 20 jaar werd. De filmmaker maakt en vertoont al jaren timelapse films van zijn dochter en zijn vier jaar jongere zoon Vince. Het werk van Hofmeester trekt miljoenen kijkers. Hijzelf denkt dat 175 miljoen mensen zijn werk hebben gezien. 

Hofmeester maakt elke week en altijd op dezelfde wijze en met dezelfde achtergrond filmpjes van zijn kinderen. Op basis van dit beeldmateriaal monteert hij sinds 2012 (om de twee jaar) timelapses, die in enkele minuten het ouder worden van zijn kroost laten zien.

Volledig scherm
Lotte en Vince Hofmeester. © Frans Hofmeester

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht