Volledig scherm
Beeld uit het eerste seizoen van KLEM. © BNNVARA

Nieuwe tv-series te zien op groot scherm op Neude

Nieuwe én oude NPO-series zijn tijdens het komende Nederlands Film Festival (NFF) te zien op een groot scherm op de Neude.

In een soort open huiskamersetting worden onder meer de nieuwe seizoenen van de hitserie KLEM (met Barry Atsma) getoond, als ook de serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

NPO Start zet zijn hele video on demand-programmering open op de Neude, zegt de nieuwe algemeen-directeur van het NFF, Silvia van der Heiden. ,,Het publiek kan zelf ter plekke kiezen wat het wil zien. Tussen de series door programmeert het NFF ook korte films uit het festival op de Neude.’’

Openluchtbioscoop

De open huiskamer, waarin bezoekers op banken naar het scherm kunnen kijken, is gratis te bezoeken. Er is plek voor zo’n twintig kijkers. Festivaldirecteur Van der Heiden trad drieënhalve maand geleden aan. Voor haar is de huiskamer op de Neude een opmaat naar mini-openluchtbioscopen op de Utrechtse pleinen en in de wijken die ze wil beginnen. 

,,Ik wil heel graag met het NFF de stad in. Ik denk daarbij aan openluchtvertoningen op de pleinen: de Neude, de Mariaplaats, het Janskerkhof. Maar ook in Kanaleneiland, waar je een heel ander publiek bereikt. Ik was onlangs in de Bijlmerbios onder de metrobaan. Te gek om op zo’n locatie films te vertonen.’’

Het NFF vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht