Volledig scherm
De monumentale hal van het oude postkantoor aan de Neude begin dit jaar toen de verbouwingen voor de nieuwe bibliotheek nog volop gaande waren. © Angeliek de Jonge

Nieuwe Utrechtse bibliotheek aan de Neude gaat op vrijdag 13 maart 2020 open

De nieuwe centrale bibliotheek aan de Neude opent op vrijdag 13 maart 2020 haar deuren. Om 17.00 uur ’s middags wordt het startsein gegeven voor twee weken durende festiviteiten met gratis te bezoeken programma’s en activiteiten. Met de opening komt een einde aan een ingrijpende verbouwing van het voormalige postkantoor die twee jaar duurde.

Bezoekers krijgen na de opening de mogelijkheid het gebouw te bekijken. Naast zalen met boeken voor alle leeftijdscategorieën, verspreid over verschillende verdiepingen, krijgt de nieuwe bibliotheek de beschikking over een theater, een filmzaal, een restaurant met bar en een bibliotheekcafé. Op de zolder is ruimte voor zestig studieplekken. Op de begane grond, de monumentale hal, waar bezoekers vroeger poststukken konden bezorgen, komen leestafels, zitjes en kranten en tijdschriften te staan.

Ook boekhandel Broese verhuist in de loop van 2020 naar Post Utrecht. Broese, die veertig jaar aan de Stadhuisbrug heeft gezeten, krijgt in het nieuwe gebouw de beschikking over circa 1550 vierkante meter. In het winkelgedeelte aan de kant van de Oudegracht vestigen zich naast Broese ook Bever Buitensport en Sostrene Grene. Albert Heijn opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain (5500 vierkante meter groot) een nieuwe food market. Aan de kant van de Neude komt bovendien een grote ondergrondse fietsenstalling.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht