Nieuwe Utrechtse gym geliefd bij wereldtoppers van de vechtsport

VideoUtrecht is een nieuw vechtsportcentrum rijker. En niet zomaar een: de beste vechtsporters van het land werken zich hier wekelijks in het zweet. Vandaag opende aan de Labradordreef in Overvecht officieel de ruimte, waar mannen als Peter Aerts en Rico Verhoeven samenkomen. Maar de nieuwe gym wil veel meer zijn dan alleen een plek voor grote namen.

Volledig scherm
Willem, Daan en Danny, de eigenaren van The Colosseum Gym in Utrecht Overvecht. © Angeliek de Jonge

Meer dan 200 kinderen en opgeteld 750 sporters hebben inmiddels een abonnement op The Colosseum Gym. In eerste instantie was het sportcentrum gevestigd in Zuilen, nu is Overvecht de nieuwe plek. ,,Elf jaar geleden zijn we begonnen en nu zitten we hier. De kinderziektes zijn uit het pand, het is tijd voor de officiële opening”, zegt Daan Kortland trots.

Kortland is één van de drie eigenaren van het nieuwe onderkomen, dat naast drie boksringen ook bestaat uit onder meer fitnessruimte, een fysiotherapiepraktijk, een crossfitbaan en meer ruimtes gericht op sport. Er is plek om uiteindelijk 2000 leden te huisvesten. Lang is gezocht naar een geschikte locatie en hier bleek het mogelijk om de zaken direct zo aan te pakken dat de komende jaren verdere groei mogelijk is. Want daar is behoefte aan: niet alleen kickboksen maar ook andere vechtsporten zoals Mixed Martial Arts (MMA) zijn ongekend populair en trekken veel belangstellenden. Niet in de laatste plaats vanwege de populariteit van wereldtopper Rico Verhoeven, die hier in Utrecht wekelijks trainingsuren maakt.

Wereldkampioen

Peter Aerts is één van de andere bekende grote namen uit de vechtsportwereld. De meervoudig K1-kampioen opende vanmiddag de nieuwe sportruimte in Overvecht officieel. Hij is weliswaar gestopt als prof maar vecht hier nog wekelijks mee tussen de toppers in Utrecht. Net als lokale held Utrechter Kevin van Heeckeren, die de ambitie hardop uitspreekt ooit wereldkampioen te worden. Hij zegt in deze nieuwe gym onder ideale omstandigheden te kunnen trainen. ,,Negen keer per week.” Tussen mannen die allemaal uitkomen in de ‘Champions League’ van de wereldwijde vechtsport.

Zeven dagen per week is het nieuwe onderkomen geopend. ,,Ook voor sporters van 65 jaar bijvoorbeeld”, benadrukt mede-eigenaar en trainer Danny de Vries de brede doelgroep waar het nieuwe sportcentrum zich op richt. Want ook bijvoorbeeld weerbaarheidstrainingen en trainingen voor hulpverleners zoals agenten vinden hier plaats. ,,Wij hebben een eigen kijk op topsport en breedtesport, met veel aandacht voor op een ethische manier omgaan met de sport”, klinkt het.

,,Moet je kijken hoe mooi man”, zeggen bezoekers ondertussen, die zich vergapen aan de grote hal met boksringen, boksballen en opvallend veel ruimte. ,,Heel gaaf.” Utrecht heeft met de nieuwe hal sinds vandaag officieel de grootste gym op het gebied van kickboksen en MMA van Europa.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht