Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Nieuwe vakhavo in Culemborg: ‘Havisten beter voorbereiden op HBO’

Aan de O.R.S. Lek en Linge kunnen havisten vanaf het schooljaar 2019-2020 de vakhavo volgen. Een praktijkgerichte opleiding die de leerlingen beter moet voorbereiden op het HBO. 

,,We merken dat er veel  havisten die doorgaan naar het HBO in hun eerste of tweede jaar uitvallen. We willen de leerlingen zo een beter beeld geven van wat het HBO inhoudt.’’ vertelt Luuk van Beers, directeur van de havo-locatie van O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. 

Beers zegt dat hij geïnspireerd raakte door hoe de vakhavo aansloeg bij het Calvijn College in Goes. Hij bedacht zich dat het voor een aantal havisten een mooie uitkomst zou zijn: meer in de praktijk bezig zijn naast de gewone lessen en zien hoe het nou gaat in het bedrijfsleven van een specifieke beroepstak.

Hoe gaat de vakhavo in zijn werk?

De vakhavo wordt aangeboden als vak in de vrije ruimte van de bovenbouw, dus in het vierde en vijfde leerjaar van de havo. Leerlingen kunnen hiervoor kiezen naast het gewone vakkenpakket dat ze hebben.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vandaag speelt het voetbalelftal van CVV Vriendenschaar uit Culemborg een bijzondere wedstrijd. Ze nemen het op tegen een team vol met bekende youtubers. De voetbalwedstrijd wordt gespeeld voor de Stichting Heartbeat, die zich inzet voor gezinnen met hartproblemen. Twee bekende youtubers zullen per helikopter het veld betreden. Er zijn al ruim 800 kaarten verkocht. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn bij het sportpark (Pinksterbloem 91) of online te koop.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht