Volledig scherm
Het taxibedrijf Willemsen-De Koning, in het verleden ook actief in Gelderland, verzorgt vanaf 1 april het Regiotaxi-vervoer in Utrecht en Stichtse Vecht. © Herman Stöver

Nieuwe vervoerder voor veelgeplaagde Regiotaxi Utrecht

De problemen met de Regiotaxi moeten over twee maanden voorbij zijn. Vanaf 1 april neemt een nieuwe vervoerder de veelgeplaagde taxidienst in Utrecht en Stichtse Vecht over.

Het bedrijf Willemsen-De Koning gaat vanaf dan de Regiotaxi rijden.  De provincie hoopt dat daarmee het aantal klachten over de stiptheid, omrijtijd en registratie van de ritten in Utrecht en Stichtse Vecht vermindert. De huidige vervoerder, De Vier Gewesten (DVG), is daarom door de provincie Utrecht aan de kant geschoven. 

Piekbelasting

Willemsen-De Koning rijdt de Regiotaxi, die ritten voor ouderen en gehandicapten verzorgt, nu al in andere delen van Nederland, waaronder Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen en Zeist. ,,We hebben daar goede ervaringen”, zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof. ,,Willemsen-De Koning is met name goed in het opvangen van piekbelasting, bijvoorbeeld op feestdagen. Daarnaast gaan ze ook goed met klachten om. Ze registreren ze niet alleen, maar proberen er ook aantoonbaar van te leren.”

De vorige vervoerder, DVG, kreeg het niet voor elkaar de Regiotaxi op tijd te laten rijden. Hoe zorgt  Verbeek ervoor dat het bij de nieuwe vervoerder wél goed loopt?

,,We houden uiteraard de vinger aan de pols. We hebben met de vervoerder prestatie-afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de stiptheid. Daarnaast houden we de klachten in de gaten.” 

Overweegt de provincie ook de inzet van mystery guests? 

Volledig scherm
Gedeputeerde Jacqueline Verbeek © Desirée Schippers

,,Dat is misschien best een aardig idee,'' zegt Verbeek. ,,Maar dan alleen als eventuele klachten daartoe  aanleiding geven.'' 

Jaarlijks worden in Utrecht en Stichtse Vecht zo'n 350.000 ritjes gemaakt. Willemsen-De Koning krijgt zo’n 5,5 miljoen euro om de Regiotaxi te laten rijden. Het contract loopt tot augustus 2020.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht