Volledig scherm
De sfeer zat er goed in tijdens de opening vanmiddag. © William Hoogteyling

Nieuwe vleugel Cals College IJsselstein: de meningen variëren van ‘ziekenhuissfeer’ tot ‘prachtig’

Op de tonen van Wonderful World en met een swingende aula is vanmiddag de nieuwe vleugel van Cals College IJsselstein geopend. Dankzij deze uitbreiding hoeft Cals College IJsselstein niet langer gebruik te maken van de nevenvestiging op de Mr. Abbink Spainkstraat.

Beide zaken leiden bij de leerlingen tot gemengde gevoelens. Zo vindt Blossom Michiels (16), uit 4 havo, het jammer dat ze ‘AS’ heeft moeten verlaten: ,,Het was daar compacter en je kende er iedereen. Hier is het massaler en voel je je minder verbonden.” Ook over de nieuwe vleugel is ze niet erg positief: ,,Er is minder kleur, daardoor hangt er een ziekenhuissfeer.” 

Elk nadeel heeft echter ook een voordeel, zo blijkt. Want Laura Ebskamp, uit 5 havo, ervaart het totaal anders: ,,In de nieuwe vleugel is alles rustig en niet zo schreeuwerig. Daardoor kan ik me veel beter concentreren.”

Weemoed

 Chiara Veldhuyzen (17) zat tot vorig jaar op het vmbo. Inmiddels volgt ze een opleiding tot operationeel coördinator bij de politie. Ze denkt nog vaak met weemoed aan de tijd op het Cals terug: ,,Ik kwam hier als onzeker meisje, maar dat is er helemaal af. Ik heb hier geleerd mezelf te zijn.” Ze vindt het jammer dat ze geen les heeft gehad in de nieuwe vleugel: ,,Ik vind het prachtig, het straalt zo’n rust uit en er is plek voor iedereen om zich terug te trekken.”

Architect Wilco Scheffer (51) van BDG Architecten hoort het commentaar tevreden aan, maar maakt ook een kanttekening: ,,Natuurlijk is het mooi wat ze over de nieuwbouw zeggen, maar uiteindelijk zijn het de leerlingen die kleur geven aan het gebouw.” Hij herkent zich in de opmerking van Chiara over de rust die er nu heerst. ,,Ik herinner me hoe het eerst in dit gebouw was, het was net een kippenhok.”

Contact

Rector Jeanette Warmels licht toe dat na de nieuwbouw Cals College IJsselstein nu enerzijds drie onderscheiden delen heeft voor mavo, basis-kader en havo-atheneum, maar dat de vernieuwing anderzijds ook uitnodigt tot contact. ,,Met de nieuwe vleugel willen we ook in alle opzichten meer contact maken met de buitenwereld. Het gebouw zoals het voorheen was was teveel naar binnen gekeerd.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht