Nieuwe watertapplaatsen voor dorstige Bunnikers

VideoDorstige Bunnikers kunnen vanaf nu hun hart ophalen, want de gemeente heeft afgelopen maand vier watertapplaatsen in en rondom Bunnik geplaatst. Nederland telt momenteel meer dan 1450 gratis watertappunten, zo valt te zien op drinkwaterkaart.nl. Binnenkort staan hier dus ook de tappunten in Bunnik op.

Wethouder Ali dekker, die onder andere sport en gezondheid in haar portefeuille heeft, vertelt dat de gemeente een gezonde levensstijl wil bevorderen.  ,,We hebben een hartstikke goede organisatie binnen onze gemeente en sportcoaches die lekker bewegen stimuleren. Daar hoort ook bij dat je gewoon in de openbare ruimte water kunt drinken.”

Dekker is zelf fan van direct uit het kraantje drinken. ,,Ik ben geen flesjesdrinker. Ik ben ook wethouder voor afvalbeleid en al die plastic flesjes dragen niet bij aan het milieu, dus ik hang gewoon onder de kraan. Dat gaat ook prima.”

Buiten bewegen

Aanjager van het initiatief, buurtsportcoach Jesper Oele, vertelt dat hij merkt dat er steeds meer mensen buiten gaan bewegen. Zo zijn er volgens hem steeds vaker hardloop -en bootcampgroepjes te zien in de parken in en rondom Bunnik. ,,Daar zijn deze watertappunten perfect voor. Maar ook scholen zijn steeds meer bezig met bewegen en bewegend leren. Dat daar nu ook tappunten komen te staan, is natuurlijk super.”

De vier watertappunten worden deze week nog uitgebreid met twee extra punten. Eén bij het station in Bunnik en één bij de scholen bij De Kersentuin. De officiële opening van de tappunten is op 26 september, maar er kan nu al volop getapt worden.

Volledig scherm
Wethouder Ali Dekker drinkt het liefste direct uit de kraan. © Mel Boas

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht