Volledig scherm
Vorig jaar was het koud en regenachtig op het Lentefeest in het Natuurkwartier. © Raymond De Jong

Nieuwegein krijgt fruitdoolhof

Vrijwilligers van De Proevtuin openen zondag een fruitdoolhof tijdens het lentefeest in het Nieuwegeinse Natuurkwartier. 

In het doolhof hangen verschillende soorten fruit aan struiken en bomen. Het laat kinderen op een speelse manier zien welke hoe fruit groeit. Tijdens de zoektocht in het fruitdoolhof kunnen kinderen bessen, bramen of frambozen plukken en eten. 

De aanwezigheid van fruit is wel afhankelijk van het seizoen. ,,Het fruitdoolhof is nu klaar, nadat er een jaar aan de aanleg is gewerkt,” zegt voorzitter Erna Kotkamp van de Proevtuin. De Proevtuin maakt onderdeel uit van het Nieuwegeinse Natuurkwartier waar natuur, milieu educatie en voedsel verbouwen samen komen. ,,Zondag kunnen bezoekers het doolhof verkennen. Of er iets te plukken valt, is niet te garanderen. Dat is natuur en die heeft daar het laatste woord daarover.”

Lentefeest

Deze ochtend mei is er op het terrein van het Natuurkwartier aan de Geinoord van 11.00 tot 16.30 uur een Lentefeest. Met activiteiten rond milieu en duurzaamheid voor het hele gezin en een Duurzaamheidsmarkt. Hier presenteren diverse Nieuwegeinse organisaties zich die actief zijn met milieu en duurzaamheid. Ook zijn er bijzondere demonstraties en rondleidingen. Om 11.00 uur wordt het fruitdoolhof in in gebruik genomen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht