Op de de Uithoflijn naar het Utrecht Science Park rijden vrijwel dezelfde trams als straks naar Nieuwegein en IJsselstein rijden. Uiteindelijk moeten beide lijnen gekoppeld worden.
Volledig scherm
Op de de Uithoflijn naar het Utrecht Science Park rijden vrijwel dezelfde trams als straks naar Nieuwegein en IJsselstein rijden. Uiteindelijk moeten beide lijnen gekoppeld worden. © Marnix Schmidt

Nieuwegein moet nog drie maanden wachten op haar tram, IJsselstein nog langer

De vernieuwde sneltram tussen Utrecht en Nieuwegein rijdt uiterlijk eind januari volgend jaar. Dat blijkt uit de nieuwste planning die het provinciebestuur vanavond heeft vrijgegeven. IJsselsteiners moeten waarschijnlijk nog wat langer wachten op hun sneltram.

 1. Stiefmoeder omgekomen Sam (18): ‘Al moeten we ervoor in een tentje op het spoor gaan zitten, die slagbomen kómen er’
  Play
  PREMIUM

  Stiefmoe­der omgekomen Sam (18): ‘Al moeten we ervoor in een tentje op het spoor gaan zitten, die slagbomen kómen er’

  Het duurt nog weken of zelfs enkele maanden voordat er over het vernieuwde tracé weer trams naar Nieuwegein en IJsselstein gaan rijden. Maar Natasja Heus weet alvast één ding zeker: als er tegen die tijd geen spoorbomen bij de halte Zuilenstein zijn geplaatst, gaat zij in een tentje op het spoor bivakkeren. Desnoods wekenlang, net zolang tot ze er wél staan.
 2. Gedeputeerde Arne Schaddelee nu zelf hoofdrolspeler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden
  PREMIUM

  Gedeputeer­de Arne Schaddelee nu zelf hoofdrol­spe­ler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden

  Door het geblunder met de vergunningsaanvraag van de sneltram naar Nieuwegein/IJsselstein is gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) hoofdrolspeler geworden van een nieuw tramdebacle bij de provincie Utrecht. Dat deze nachtmerrie juist hém treft is pikant, omdat de politicus in de vorige periode bekendstond als een van de statenleden die zich het felst uitliet over de (bestuurlijke) missers tijdens de aanleg van de Uithoflijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. 'Urban' haken met Henny: 'De straat is van ons'
  Play

  'Urban' haken met Henny: 'De straat is van ons'

 2. In Amersfoort staat hét huis van de toekomst
  Play

  In Amersfoort staat hét huis van de toekomst

Utrecht