Zo komt het nieuwe foodcourt in Nieuwegein eruit te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo komt het nieuwe foodcourt in Nieuwegein eruit te zien. © Dunavast

Nieuwegein zet vol in op duurzaamheid, maar krijgt tóch foodcourt vol fastfoodketens: past dit wel?

Nieuwegein krijgt er op de plek van bedrijventerrein Het Klooster een nieuw foodcourt bij. McDonald’s, KFC, De Beren en Happy Italy strijken er neer. Maar past zo’n complex vol fastfoodrestaurants wel bij de duurzame visie van de stad?

 1. Trainer van omgekomen voetbalbroertjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’
  steunbetuigingen
  5

  Trainer van omgekomen voetbal­broer­tjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’

  Het trieste overlijden van de voetballende broertjes Isay (18) en Noah (16) slaat in IJsselstein en elders in het land in als een bom. Op sociale media is het aantal steunbetuigingen voor de geliefde tieners amper meer bij te houden. Chris Jansen van Jorksveld, voormalig jeugdtrainer bij IJFC in IJsselstein en een goede bekende van het gezin, schrijft in een indrukwekkend bericht het verdriet van zich af. ‘De tranen vloeien. Waarom dit mooie gezin!’
 2. De 13-jarige Sep werd in zwembad Den Hommel doodleuk voor de haaien gegooid
  PREMIUM
  COLUMN

  De 13-jarige Sep werd in zwembad Den Hommel doodleuk voor de haaien gegooid

  Er staat een 13-jarige, meervoudig gehandicapte jongen aan de kassa van het zwembad. Hij heeft vanwege zijn beperkingen geen diploma’s, houdt alleen met behulp van opblaasvleugeltjes het hoofd boven water, maar is desondanks gék op zwemmen. De natuurlijke reactie op zo’n jongen is er een van mededogen. Vertedering zelfs. Kom binnen, kerel. Gaan wij ervoor zorgen dat jij een onvergetelijk zwemmiddagje krijgt. Hou je van frietjes?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht