Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nieuwegeiner beroofd na klap op hoofd met wodkafles van 600 euro

Een 18-jarige Nieuwegeiner is gewond geraakt nadat hij op zijn hoofd werd geslagen met een wodkafles. Dat gebeurde na een avondje stappen in het Gelderse Beesd.

Na een feest in Club Rodenburg vertrekt het slachtoffer in zijn eentje omdat zijn vrienden al weg zijn. De jongen wil dan een andere vriend bellen, maar kan dat niet vanwege een lege telefoon. De discotheek wil hem niet verder helpen, omdat de groep waar hij mee was eerder voor overlast zorgde.

Hij vertrekt en raakt vervolgens rond 05.00 uur op de Parkweg aan de praat met drie andere jongens – vermoedelijk Utrechters – die hem een lift aanbieden.

Drieliterfles

Dat loopt uiteindelijk niet goed af voor de jongeman uit Nieuwegein. De drie verdachten pakken hem vast en een van hen slaat het slachtoffer vervolgens met een grote wodkafles van drie liter op zijn hoofd. De jongen komt ten val. Of er op dat moment nog drank in de fles zit, is niet bekend.

Het slachtoffer blijft achter met een hoofdwond. De drie verdachten beroven hem van zijn schoenen en jas, waar honderden euro’s in hebben gezeten. De totale buit wordt geschat op een waarde van 1900 euro. De schoenen zijn van het merk Valentino en de jas die het slachtoffer droeg is van The Northface.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
De politie is op zoek naar verdachten van de mishandeling in Nieuwegein, waarbij een jongen met een fles wodka op zijn hoofd werd geslagen. © Politie Utrecht

Zeshonderd euro

De wodkafles die gevuld een waarde heeft van maar liefst zeshonderd euro, werd die avond meegenomen uit de discotheek. Volgens een medewerker van Club Rodenburg is dat niet zo vreemd. ,,Het is net als in een restaurant. Als je betaalt voor een fles is hij gewoon van jou. En als er nog iets in zit wanneer je vertrekt, dan mag de fles worden meegenomen.”

De politie is op zoek naar tips over de verdachten. Op camerabeelden zijn ze duidelijk te zien, alleen is het drietal nog niet gepakt. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Bekijk hieronder de vrijgegeven camerabeelden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht