Volledig scherm
De arrestatie van de man uit Nieuwegein, eerder dit jaar in Spanje. © Politie Spanje

‘Nieuwegeiner maakte voor tienduizenden euro’s aan diamanten en peperdure Rolex buit’

Een 30-jarige man uit Nieuwegein heeft voor tienduizenden euro’s aan diamanten gestolen en bovendien een zeer prijzig horloge. Dat stelt het Openbaar Ministerie, dat hem deze zomer na een lange zoektocht arresteerde in Spanje.

De Rolex die verdachte Christof D. volgens het OM vorig jaar mei in Eindhoven ontvreemdde zou tussen de 50.000 en 100.000 euro waard zijn geweest. De waarde van de diamanten die hij een dag eerder op Schiphol geroofd zou hebben, was 60.000 dollar. 

Verder zou de man duizenden euro’s hebben witgewassen en ook een vuurwapen in bezit hebben gehad in zijn woonplaats Nieuwegein. In het appartement van de als ‘gevaarlijk’ getypeerde verdachte lagen naast wapens ook munitie. Dat ontdekten agenten bij een doorzoeking, waar ook aanwijzingen werden gevonden voor de verblijfplaats van de man.

Hechtenis

Gisteren verlengde de rechtbank de voorlopige hechtenis van de man, die sinds begin juli in de cel zit. Toen werd hij aangehouden aan de Spaanse kust, waarna Spanje hem aan het einde van die maand uitleverde aan Nederland. 

Aan de Costa Brava werd de man gevonden in de onder Nederlanders populaire badplaats Platja d’Aro, in een druk uitgaansgebied. Na onderzoek van enkele maanden bleek de man hier in een appartement niet ver van Barcelona te wonen. Op het moment van de arrestatie probeerde de man nog een ander prijzig horloge weg te moffelen richting bekenden, die met hem op een terras zaten. Maar dit mislukte. 

Uiterlijk

Ondanks volgens de Spaanse politie meerdere ingrepen aan zijn uiterlijk ontdekten rechercheurs hem op het terras, terwijl hij onder een valse Roemeense identiteit in het land bivakkeerde. Ook in Spanje hield hij zich bezig met criminaliteit, zoals fraudezaken en andere vermogensdelicten.

Een eerder al aangehouden medeverdachte wacht zijn rechtszaak rond betrokkenheid bij de roven in vrijheid af. Net als een vrouwelijke medeverdachte, die alleen werd aangehouden op verdenking van witwassen. De inhoudelijke behandeling volgt komend jaar.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht