Volledig scherm
Nieuwegeiner Rob Ruitenbeek, in zijn smurfenblauwe 'banaan op wielen'. © Gemeente Nieuwegein

Nieuwegeiner Rob Ruitenbeek is de 'FietsForens van het jaar'

Rob Ruitenbeek is de winnaar van de verkiezing ‘FietsForens van het Jaar’ van ‘Nieuwegein fietst!’ Rob legt elke dag bijna honderd kilometer af op de fiets voor zijn woon-werk verkeer.

Door zijn Amsterdamse werkgever werd hij gisteren al met luid applaus ontvangen. Wethouder Peter Snoeren overhandigde hem vandaag bij thuiskomst in Nieuwegein de gewonnen e-bike van ‘Nieuwegein fietst!’ Ruitenbeek: ,,Die komt goed van pas. Ik ben net 50 geworden. Elke dag bijna 100 kilometer trappen wordt wat zwaar.”

Wethouder Snoeren: ,,Nieuwegein kent veel fietsforensen die we met de verkiezing van de FietsForens van het Jaar in het zonnetje willen zetten. Zij zijn een voorbeeld hoe je ook van huis naar werk of school kan. Ik zelf fiets zo vaak mogelijk naar het Stadshuis. Even frisse lucht en een beetje beweging. Je ervaart de stad anders, komt mensen tegen en je ziet de ontwikkelingen in de natuur iedere dag opnieuw. En ik kan ook nog de auto laten staan.‘’

Uit ruim vijftig aanmeldingen selecteerde de jury op basis van motivatie, aantal fietskilometers en het aantal dagen woon-werkverkeer per week de drie finalisten: Rob Ruitenbeek, Leon op den Camp en Mike Lubberts.

 'Lachend langs de file'

Voor Rob Ruitenbeek was zijn nominatie een verrassing. Zijn vrouw gaf hem op: ,,Rob fietst al jaren naar kantoor. En sinds het kantoor enkele jaren geleden naar Amsterdam is verhuisd, fietst hij 'gewoon' bijna elke dag naar zijn werk. 'Lachend langs de file' zoals hij het zelf zegt, want hij zoeft zijn Nieuwegeinse collega's op de A2 in de spits voorbij in een velomobiel. Zo'n 'banaan op wielen', al is de zijne smurfenblauw.’’

Quote

Na een dag hard werken is het heerlijk om m’n hoofd helemaal leeg te kunnen fietsen

Rob Ruitenbeek

Rob: ,,De belangrijkste reden dat ik zo vaak naar m’n werk fiets is toch wel dat het zo ontspannend werkt. Na een dag hard werken is het heerlijk om m’n hoofd helemaal leeg te kunnen fietsen.”

‘Nieuwegein fietst!’ is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werkt Nieuwegein samen met Utrecht en Amersfoort, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. 

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht