Volledig scherm
Veertig Nieuwegeiners kunnen blij worden gemaakt met de subsidieregeling voor de aanschaf van een e-scooter. © Shutterstock

Nieuwegeiners kunnen 500 euro subsidie krijgen voor aanschaf e-scooter

Inwoners van Nieuwegein die een schone e-scooter willen aanschaffen, kunnen vanaf volgende maand een subsidie van 500 euro de gemeente krijgen. Veertig Nieuwegeiners kunnen blij worden gemaakt met deze subsidieregeling.

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein stellen hiervoor 20.000 euro uit de gemeentelijke mobiliteitsbegroting beschikbaar. Ze willen het gebruik van schone, elektrische scooters hiermee stimuleren om bijvoorbeeld het woon-werk verkeer duurzamer te maken.

Uit landelijke cijfers van RAI Vereniging en BOVAG blijkt dat steeds meer mensen - vooral dertigers en veertigers - overstappen op gebruik van een elektrische scooter. Over de eerste negen maanden van 2018 zijn in Nederland 4.192 elektrische scooters geregistreerd. Dat is bijna 2,5 keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Toen verlieten 1.645 elektrische scooters de winkel.

Schoner vervoer

Met deze subsidiemaatregel wil de gemeente de uitstoot van CO2 verminderen. ,,We willen schoner vervoer”, zegt wethouder Schouten. ,,We stimuleren het gebruik van de fiets, maar ook het gebruik van elektrisch rijden willen we bevorderen. Nieuwegein wil ik 2040 klimaatneutraal zijn. Deze stap past in onze routekaart.”

De regeling gaat 1 november in. Voor meer informatie, klik hier.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht