Nieuwegeiners welkom om mee te denken over nieuw gebied naast Cityplaza

VideoOnder de motto ‘City made by you!’ zijn inwoners van Nieuwegein dinsdag (19.30 uur) welkom in Theater De Kom om mee te praten over de toekomst van het stadscentrum. Het is de eerste bijeenkomst over de ontwikkeling van het gebied ten westen van winkelcentrum Cityplaza.

Nieuwegein wil dat zo veel mogelijk mensen meedenken en met frisse ideeën komen over het nieuwe tram- en busstation en de omgeving ervan. Deelnemers kunnen meetekenen en meepraten, ook over de tijdelijke situatie rond het stationsgebied als dit deel van Nieuwegein jarenlang wordt verbouwd.

In het gebied komen nieuwe woningen en een modern tram- en busstation. Het huidige busstation aan de Erfstede gaat tegen de vlakte en ook de oude vestiging van theater De Kom gaat hier weg. De werkzaamheden moeten in 2020 beginnen.

De ingrijpende opwaardering van het stadscentrum gaat zeker 15 miljoen euro kosten. De gemeente en de provincie dragen elk de helft van de kosten. Het is de bedoeling dat de nieuwe busstation uiterlijk in 2023 in gebruik wordt genomen.

Volledig scherm
Impressie van stationsgebied City in Nieuwegein. © Youtube

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht