Volledig scherm
© anp

Nieuwegeinse kapper verliest kapsalon voor tweede keer

De uitslaande brand gisternacht in een kapperszaak, eetcafé en autoshowroom aan de Hildo Kropstraat in Nieuwegein is aangestoken, meldt de politie. Het is de tweede keer dat Rachid Hidraoui zijn kapsalon verliest aan een brand. Hij zegt in het AD Utrechts Nieuwsblad voor een raadsel te staan en met niemand ruzie te hebben.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

De politie gaat uit van brandstichting nadat een getuige meldde kort voor de brand een zwarte terreinwagen met gedoofde lichten te hebben zien wegrijden bij R.H Haarstudio op de hoek van de Hildo Kropstraat en de prof. dr. Hesselaan.

Kapper Rachid Hidraoui: 'Ik was vannacht bij mijn vriendin, niet in Nieuwegein dus, en heb mijn telefoon niet gehoord. Het was een totale verrassing voor me toen ik hier vanmorgen aankwam'.

Tweede keer
Vijf jaar geleden maakte hij iets soortgelijks mee toen het bedrijfsverzamelgebouw - waarin zijn zaak toen gevestigd was - aan de overzijde van de Hildo Kropstraat uitbrandde. De brand begon toen elders in het gebouw en breidde zich uit naar de kapperswinkel.

Dit keer lijkt er sprake van een aanslag op de kapperszaak, maar de Nieuwegeinse kapper zegt geen idee te hebben wie daarvoor verantwoordelijk kan zijn. 'Ik heb met niemand ruzie.'

Dat zegt ook Job van Oostrum, eigenaar van het gehele pand en van de circa 25 klassieke Amerikaanse auto's die erin gestald stonden. Anders hadden ze de brand wel bij mij gesticht.' Van Oostrum noemt de brand 'heel zuur'. 'Het pand was net een maand geleden helemaal opgeknapt. Er stond een Dodge Viper, daar zijn er maar een paar van in Nederland. Het is nog afwachten hoe groot de schade is.'

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht