Volledig scherm
De uitvoering van het nummer ‘La Sombra de Maria’. © Lisette Wilkes

Nieuwegeinse kunstrolschaatssters verwachten veel van WK

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de kunstrolschaatssters van KRC Rolling. Gewapend met in totaal dertig deelnemers, inclusief Nederlands kampioene Sylvia Pistorius, trekt de vereniging uit Nieuwegein komende week naar het WK in Frankrijk. 

,,Wij zien de punten voor onze prestaties bij internationale wedstrijden steeds hoger worden”, vertelt Marjon van Aalten van KRC Rolling. ,,Voorheen kregen we zevens en nu steeds vaker achten en negens. We schuren meer en meer aan tegen de grote landen op het gebied van kunstrolschaatsen: Italië en Spanje. Zij winnen namelijk altijd en trainen bijna dagelijks, terwijl wij gemiddeld anderhalf uur per week met onze meiden trainen.”

KRC Rolling verwacht weer hoge ogen te gooien bij de wedstrijden. De grote groep bestaat uit 16 meiden voor het showdansen en de kleine groep uit 12. Daarnaast doet KRC Rolling mee in de kwartetdiscipline en nederlands kampioen Sylvia Pistorius danst mee in het soloklassement. 

Tango

De grote groep rijdt het nummer La Sombra de Maria, een nummer geïnspireerd door de Argentijnse tango. De kleine groep rijdt het krachtige western-nummer Outlaws. Voor deze groep is het de eerste keer dat ze deel mag nemen aan het WK. Het kwartet van KRC Rolling rijdt op het nummer Reveal my soul.

Topchoreograaf en coach Patrick Kiens heeft de meiden van KRC Rolling getraind. Hij is ook een van de trainers van het olympische dames-turnteam van Rio 2016. Bij het vorige WK, in 2016, behaalde Nederland met KRC Rolling een top 10-positie. Dat is ook nu weer een van de doelstellingen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht