Volledig scherm
Een nieuwe kruising betekent dat fietsers toch weer moeten wachten voor verkeerslichten. © ANP

Nieuwegeinse raad wil fietstunnel bij fietsroute Laagraven

Nieuwegein wil niet dat de doorgaande fietsroute naar Houten onderbroken wordt door een nieuwe kruising bij bedrijventerrein Laagraven. De gemeenteraad droeg het college van b en w gisteravond op in overleg te gaan met de provincie en de betrokken bedrijven voor de aanleg van een tunnel onder de nieuwe ontsluitingsweg.

De fietsersbond sloeg vorige maand alarm over de vernieuwing van het bedrijventerrein. In het nieuwe bestemmingsplan dat de Nieuwegeinse gemeenteraad vaststelde, is een nieuwe ontsluitingsweg opgenomen,vlak bij de kruising van de Laagravenseweg met de Houtenseweg. Bij die laatste werd in 2004 een tunnel aangelegd voor een ongestoorde fietsroute van Nieuwegein naar Houten. Een nieuwe kruising betekent dat fietsers toch weer moeten wachten voor verkeerslichten.

Met het verlengen van de bestaande tunnel onder de nieuwe kruising is volgens de provincie 4 tot 5 miljoen euro gemoeid. Dat was voormalig verkeersgedeputeerde Verbeek vorige maand te gortig.

Ontsluitingsweg

De tunnel vloeit voort uit de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg van het bedrijventerrein. Dat is particulier terrein. De verenigde bedrijven zijn niet van zins de tunnel mee te financieren. De provincie Utrecht is betrokken omdat de Laagravenseweg waarop de nieuwe kruising uitkomt een provinciale weg is.

De Nieuwegeinse raad wil dat B en W nog voor de zomer de mogelijkheden van een tunnel verkennen, inclusief de financiering.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht