Volledig scherm
Wie geen oranje draagt, heeft een probleem in Nieuwegein. © ANP

Nieuwegeinse sportschool geeft ‘straftraining’ voor wie niet in het oranje sport

De meeste sportscholen doen de deuren op slot op Koningsdag, maar sportschool De Loods in Nieuwegein geeft een ludieke draai aan de dag. Wie zaterdagmorgen de groepsworkout mee komt doen, wordt geacht in het oranje te verschijnen. 

En wee je gebeente als je dat niet doet. Voor die leden heeft Frank Kersbergen een ‘straf’ in petto. ,,Daar hebben we zeker regels voor’’, zegt de personal trainer. ,,Zij mogen wat extra burpees doen.’’ Oftewel, een combinatie-oefening die veel bezoekers oprecht haten.

Alle gekheid op een stokje, Kersbergen begint een feestdag graag sportend met zijn leden. ,,Bij veel feestdagen doen we iets speciaals. Gecombineerd met een lekkere lunch. Met carnaval trainen we verkleed. Veel sportscholen gooien hun deuren dicht op dagen als Koningsdag, maar wij redeneren dat het goed en lekker is de dag eerst in beweging te komen voordat iedereen doorschuift naar een biertje of lekker eten. Een goed begin is het halve werk.’’

Volledig scherm
Flyer van De Loods © AD
  1. Een kijkje bij de uitvaartmarkt in Vianen: ‘De laatste tien jaar wordt de dood steeds meer een live-event’
    PREMIUM
    Video

    Een kijkje bij de uitvaart­markt in Vianen: ‘De laatste tien jaar wordt de dood steeds meer een li­ve-event’

    Lijkwaden van schapenwol, rouwfietsen, bamboekisten en urnen voor de as van huisdieren; op de uitvaartmarkt in Vianen staat het er alsof je er iedere dag mee te maken hebt. Bezoekers nuttigen er zelfs koffie met cake, al is volgens de organisatie dat een gimmick. „De laatste tien jaar wordt de dood steeds meer een live-event: een uitvaart kan precies zo gemaakt worden als gewenst.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht