Volledig scherm
Eerste stenen voor mozaïek op Vredenburgplein in Utrecht. © Sander Optendrees

Nieuwsgierig naar het nieuwe Vredenburgplein? Ga mee met de gratis rondleiding

In de buurtEen half miljoen granieten tegeltjes in 32 verschillende kleuren: als het goed is, loop je er dit jaar nog overheen op het nieuwe Vredenburgplein. Nieuwsgierig naar ‘Markt Mozaïek’, het kunstwerk dat op dit moment gemaakt wordt? Zaterdag kun je mee met een gratis rondleiding!

Vorig jaar konden Utrechters stemmen op één van de vijf ontwerpen voor het kunstwerk op het Vredenburgplein. Het idee van Jennifer Tee, een mozaïek met allerlei marktproducten zoals vis en olijven, won met 54 procent van de stemmen. Het ontwerp bestaat uit zo’n 490.000 steentjes van 42 verschillende kleuren, uit minimaal achttien landen ingekocht. Wat dat kost? De gemeente betaalt zo’n 2 miljoen euro voor de volledige herinrichting van het plein.

Vanaf het balkon van TivoliVredenburg

Op dit moment wordt het kunstwerk steentje voor steentje gelegd op het Vredenburgplein. Een hele klus! Ben je benieuwd naar de vorderingen en wil je meer weten over de kunstenaar en haar inspiratie? Je kunt zaterdag 16 juni mee met een gratis rondleiding. Extra leuk: tijdens de rondleiding kun je het hele plein bekijken vanaf het balkon van TivoliVredenburg.

Er zijn zaterdag twee rondleidingen: een om 13.00 en een om 13.30 uur. De rondleidingen duren ongeveer een halfuur. Klik hier om je aan te melden. Kun je deze zaterdag niet, maar ben je wel nieuwsgierig naar het nieuwe Vredenburgplein? De rondleidingen worden nog tot en met 28 juli elke zaterdag gegeven.

Lees ook:

5 x metamorfoses waar je direct van naar de kapper wil (gesponsord)

Bekijk hier de leukste vacatures in Utrecht

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht