Volledig scherm
© AD

nijntje museum blijft in Utrechtse binnenstad

Een meerderheid in de Utrechtse raad wil niet dat het nijntje museum van de binnenstad naar Leidsche Rijn verhuist. Een voorstel van de VVD om dit te onderzoeken, kreeg donderdag geen steun in de gemeenteraad.

Volgens de VVD zou het museum in de Vinex-wijk veel beter bereikbaar zijn per auto, fiets én openbaar vervoer. Leidsche Rijn zou daarom een geschikte locatie zijn voor het museum dat aan de Agnietenstraat in de binnenstad uit ‘zijn jasje groeit’. Bovendien zien de liberalen het nijntje museum als een mooie invulling van ‘de culturele trekker’ die de gemeente nog zoekt in Leidsche Rijn Centrum.

Atelier Dick Bruna

Maar het voorstel van de VVD werd door geen enkele andere partij gesteund. Het nijntje museum zei zelf eerder ook al niets te zien in een verhuizing uit het Museumkwartier, vanwege de relatie met het Centraal Museum. ,,De kassa en de winkel van het nijntje museum zit in het Centraal Museum en hier is ook de reconstructie van het atelier van Dick Bruna te bezichtigen. In dat kader is uitbreiding op de huidige plek logischer’’, zei woordvoerder Jacqueline Rutten eerder deze week.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht