Volledig scherm
Lidewei en Pepijn in de zweefmolen © Angeliek de Jonge

Niks romantischer dan trouwen op de Parade

Wat is romantischer dan trouwen op de Parade? En ook nog door je eigen vader? Vraag het Lidewei van den Eden (38) en Pepijn Brinkhoff (38) uit Maarssen. Zij gaven elkaar zaterdag het jawoord op het terrein van het rondtrekkende theatergezelschap in Utrecht.

Quote

Er zijn veel mensen die graag bij ons willen trouwen. Het is de locatie en de romantiek van het terrein

Eefje Colsen

Dat was bij heel hoge uitzondering, want de Parade leent zich vrijwel nooit uit als locatie om in het huwelijksbootje te stappen. Hoe vurig vele verliefde stelletjes dat ook wensen. Dat Pepijn en Lidewei wel tot de gelukkigen behoren, komt omdat Pepijn de neef is van Terts Brinkhoff. Hij is bedenker en initiator van de Parade.

Woordvoerder Eefje Colsen: ,,Er zijn veel mensen die graag bij ons willen trouwen. Het is de locatie en de romantiek van het terrein. En dan met name de zweefmolen. Dat is toch wel het romantisch kloppend hart van de Parade.''

Zweefmolen
Pepijn en zijn kersverse echtgenote Lidewei kunnen dit zaterdag alleen maar beamen. Na de officiële ceremonie in het Circustheater, stappen zij met een paar andere gasten in de zweefmolen. Vervolgens trekt de, naar schatting 200 man grote bruiloftsstoet naar de wijnbar voor een gebakje en drankje. De bruiloft wordt afgesloten met een privévoorstelling van Paul Haenen.

Pepijn is consultant. Lidewei is juf op de Taalkring: een basisschool voor speciaal onderwijs in de Utrechtse wijk Overvecht. Het stel heeft elkaar in Utrecht ontmoet.

Aparts
Hoewel zijn oom de grote man is achter De Parade, had Pepijn vooraf nooit kunnen dromen dat ze daar elkaar het jawoord zouden geven. ,,Ik wist helemaal niet dat het mocht. We wilden iets aparts, maar dit...'' Vorig jaar heeft het getrouwde stel samen met de oom van Pepijn een rondje over De Parade gelopen. Toen was de keuze snel gemaakt.

De twee zijn getrouwd door Stan Brinkhoff, de vader van Pepijn. Hij is voor deze ene, voor hem eveneens zeer bijzondere dag, beëdigd tot ambtenaar van de burgerlijke stand. Voor hem was het zaterdag ook een eenmalig optreden op de Parade.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht