Volledig scherm
Centerfold in de jaren 80 in Flash Nieuwegein. © Jeroen Verbeek

Nog één keer swingen en schuifelen in jaren 80-disco Flash

Oude tijden herleven zaterdag 16 september in Nieuwegein. Gedurende één avond komt discotheek Flash weer tot leven, op dezelfde vertrouwde plek als die in de jaren 80: aan de Nedereindseweg 402. Daar schalt zaterdagavond muziek van Prince, Mel&Kim, Technotronic en The Simple Minds uit de luidsprekers. 

Volledig scherm
René Shuman tijdens een optreden in Flash Nieuwegein. © Jeroen Verbeek

Dat de oude discotheek Flash bij inwoners van Nieuwegein van boven de 40 en begin 50 nog leeft, hebben de drie initiatiefnemers voor de reünie geweten. Hun aankondiging om Dancing Flash nog één keer te laten plaatsvinden in huidig jongerencentrum The Pit en The Partner leverde veel reacties op. De oproep voor de Dancing Flash-reünie in het AD in april leverde dan ook veel foto's en oude herinneringen op. 

Flash was een populaire uitgaansgelegenheid in de jaren 80. Uitgaanscentra waren schaars. Vanwege overlast door jongeren op straat besloot de gemeente een gebouw beschikbaar te stellen voor de jeugd. Dat werd Dancing Flash. ,,We kregen vooral veel reacties van mensen die indertijd vrijwilliger waren’’, vertelt initiatiefnemer Jeroen Graafland. Hij was een van de beheerders van Dancing Flash. ,,Veel Nieuwegeiners vinden het jammer dat er niet meer zo'n uitgaansgelegenheid is. Er zijn de afgelopen maanden veel foto's gedeeld. Onze facebookpagina vulde zich met herinneringen.’’

Veel vinyl

Alle foto's zijn zaterdag te zien op de locatie aan de Nedereindseweg. De voorbereidingen voor dancing-Flash-voor-één-avond zijn in volle gang. Graafland: ,,Er zal veel vinyl worden gedraaid, er staat een scherm waarop we videoclips afspelen en bezoekers kunnen hun oude liefde weer ontmoeten. We willen echt het sfeertje van toen terughalen.’’

Er zijn nog slechts enkele kaarten te krijgen, via de facebookpagina van Dancing Flash of aan de deur van de discotheek. Maar let op: er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar en vol is vol.

Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
Mai Tai in Flash Nieuwegein, medio jaren 80. © Jeroen Verbeek

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht