Op de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone is vorige week het hoogste punt bereikt van het eerste blok nieuwe woningen. Eind dit jaar krijgen de eerste mensen de sleutel. In dit deel van de nieuwbouwwijk komen 167 woningen.
Volledig scherm
Op de Wilhelminawerf in de Merwedekanaalzone is vorige week het hoogste punt bereikt van het eerste blok nieuwe woningen. Eind dit jaar krijgen de eerste mensen de sleutel. In dit deel van de nieuwbouwwijk komen 167 woningen. © Gemeente Utrecht

Nog nauwelijks bewoners, wel twee nieuwe scholen in nieuwe Merwedekanaalzone in Utrecht

De eerste bewoners van de Merwedekanaalzone in Utrecht kunnen binnen twee jaar kiezen uit twee scholen. In het nog nagenoeg kale nieuwbouwgebied openen dan een katholieke en een protestants-christelijke basisschool.

  1. Zonder vaccin zaten we zes jaar in lockdown, maar hoe effectief waren de andere coronamaatregelen?
    PREMIUM

    Zonder vaccin zaten we zes jaar in lockdown, maar hoe effectief waren de andere coronamaat­re­ge­len?

    De avondklok, lockdowns, scholen die sloten, mondkapjes, het coronatoegangsbewijs en natuurlijk de vaccins. Tijdens de coronapandemie trok het kabinet een heel arsenaal aan maatregelen uit de kast. Maar welke waren het meest effectief? En wat hadden we achteraf echt niet moeten doen? Wetenschappers van UMC Utrecht, met onder meer OMT-lid Marc Bonten, deden onderzoek. Dit zijn de opvallendste resultaten.
    Utrecht