Een groep wandelaars uit Rhenen schoot het onfortuinlijke bruidspaar te hulp.
Volledig scherm
Een groep wandelaars uit Rhenen schoot het onfortuinlijke bruidspaar te hulp. © VidiPhoto

Nordic walkers redden bruiloft van Veenendaalse pechvogels

UpdateJelle Hooijer (22) en Gerlinde van Vliet (21) uit Veenendaal hadden op hun trouwdag vandaag bijna hun afspraak op het gemeentehuis gemist. De klassieke DAF Torpedo uit 1962, die ze als trouwauto hadden geleend, kreeg pech. Maar de Rhenense Nordic Walkers schoten te hulp.

Het klassieke voertuig, dat één van de vaders van het bruidspaar te leen had gegeven, gaf er de brui aan middenin het natuurgebied Kwintelooijen in Veenendaal. Daar was het stel bezig met de trouwreportage, maar toen ze wilden vertrekken, was de trekker met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen. En dat terwijl Jelle Hooijer en Gerlinde van Vliet onderweg waren naar het gemeentehuis voor de trouwceremonie. 

Lucht

,,Het is gewoon een oud ding”, relativeert Gerlinde. ,,Hij heeft tijd nodig om weg te rijden. Er moet ergens lucht bij, maar met een zetje lukt het wat beter.”

En daar bood de Nordic Walkingclub uit Rhenen uitkomst. Met een tiental mensen gaven ze de vrachtwagen een flinke duw en geholpen door een lichte helling in het gras kregen zij de vrachtwagen weer aan de praat. 

Eind goed, al goed, want  door die actie waren Jelle en Gerlinde nog op tijd op het gemeentehuis om elkaar het jawoord te geven. ,,De hele planning is vlotjes verlopen”, laat Gerlinde na afloop boven het ronkende geluid van de DAF Torpedo weten. Want daarin zijn ze alweer onderweg naar de feestlocatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht