Volledig scherm
De vergeten hoogwerker blijkt 'verdraaid handig'. © AD

NS adopteert achtergebleven hoogwerker Utrecht CS: 'verdraaid handig'

NS adopteert de achtergebleven hoogwerker op Utrecht Centraal. Na in de stationshal te hebben gestaan, bleek de blauwe hoogwerker verdraaid handig’. 

Bijna anderhalf jaar stond de hoogwerker verloren in de stationshal. Nu heeft NS het ‘blauwe monster’, zoals hij inmiddels wordt genoemd, geadopteerd. Hij blijkt ‘verdraaid handig’ te zijn om een lamp te vervangen of kerstversiering op te hangen. 

Maandenlang stond een blauwe hoogwerker werkloos op Utrecht Centraal. Vergeten weg te halen voor de feestelijke opening en inmiddels een bekend relikwie uit de tijd van de grote verbouwing. Weghalen ging niet zomaar, want daar moest een kraan aan te pas komen en dat bleek onmogelijk zolang het Jaarbeursplein een bouwput is. De hoogwerker zat dus vast.

Hijsen

De NS overwoog nog even om de bouwers van het nabijgelegen WTC te vragen om de hoogwerker uit de hal te hijsen, maar daar is nooit werk van gemaakt. Al vrij snel bleek dat de hoogwerker nog regelmatig werd gebruikt. Hij bleek veel te handig om weg te halen”, legt NS-woordvoerder Hessel Koster uit. 

Hoewel de hoogwerker nooit terug is gegaan naar waar hij vandaan komt, staat hij nu ook niet meer prominent in de stationshal. „Vlak bij de uitgang van de stationshal, aan de kant van het Jaarbeursplein, is een loods. Dat is nu het vaste plekje van de hoogwerker. De loods moest hiervoor wel een nieuwe deur krijgen”, aldus Koster. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht