Volledig scherm
Snelwegverlichting op de A2 bij Breukelen. © Rijkswaterstaat

Nu ook Kamervragen over lichtoverlast langs A27 bij Hollandse Rading

Na schriftelijke vragen van GroenLinks aan het gemeentebestuur van De Bilt over de lichtoverlast van de nieuwe lichtmasten langs de A27 bij Hollandsche Rading, heeft Tweede Kamerlid Suzanne Kröger die vragen ook gesteld aan de minister van infrastructuur.

Omwonenden van de snelweg uit Groenekan en Hollandsche Rading klagen over het felle schijnsel van de lampen in hun tuin en woningen. Ze hebben daar last van sinds de weg is verbreed en nieuwe hogere lantaarnpalen zijn geplaatst. 

Tot onvrede van de omwonenden blijven de lichten de gehele nacht aan. Elders dooft Rijkswaterstaat de lichten in de avond en nacht.

Suzanne Kröger vraagt aan de minister of deze situatie al van tevoren bekend was en of dit in lijn is met de afspraken met omwonenden. Kröger vraagt de minister alsnog lagere lampen te plaatsen óf de lampen zo te richten dat geen lichthinder voor de omgeving ontstaat. Daarnaast is de minister ook gevraagd erop aan te dringen bij Rijkswaterstaat de verlichting tussen 21.00 uur en 05.00 uur uit te schakelen, zoals op veel andere rijkswegen gebeurt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht