Een groep Utrechters demonstreerde in februari van dit jaar al eens bij de bouwplaatsen van de luxe woontorens Galaxy Tower en Wonderwoods, om hun onvrede te uiten over de woningmarkt in hun stad.
Volledig scherm
Een groep Utrechters demonstreerde in februari van dit jaar al eens bij de bouwplaatsen van de luxe woontorens Galaxy Tower en Wonderwoods, om hun onvrede te uiten over de woningmarkt in hun stad. © Foto Ruud Voest

Nu ook Utrechtse demonstratie tegen grote wooncrisis: ‘Onze stad is niet alleen voor de rijken’

Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag volgt nu ook in Utrecht een groot woonprotest. Het is volgens de organisatie de hoogste tijd om massaal in actie te komen tegen de wooncrisis en ze rekent dan ook op een vol Jaarbeursplein op 21 november.

  1. Man (28) dreigt uit huis gezet te worden, maar slaat aanbod in ‘achterstandswijk’ af: ‘Dan liever op straat’
    PREMIUM

    Man (28) dreigt uit huis gezet te worden, maar slaat aanbod in ‘achter­stands­wijk’ af: ‘Dan liever op straat’

    Tijd om te rouwen na het overlijden van hun moeder (45) kregen haar drie kinderen naar eigen zeggen niet, omdat ze van de woningbouwvereniging Woongoed Zeist uit hun sociale huurwoning moeten. Al drie jaar probeert een van die kinderen, de 28-jarige E., dat besluit aan te vechten. Ook maandag nóg eens voor de rechter. ,,Ik wil niet het zielige jongetje uithangen, maar we zitten in een situatie waar we niet uitkomen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht