Met een kraan moest de auto uit de Lek worden getild
Volledig scherm
Met een kraan moest de auto uit de Lek worden getild © 112mediautrecht

Oeps.. Auto van waterschap rolt van de dijk in de Lek bij Lopik

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat merkten vanmiddag bij Lopik ook twee medewerkers van hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Bij een controle van de Lekdijk-West moesten ze met lede ogen aanzien hoe hun auto achteruit de rivier inreed en geheel onder water verdween. 

Volgens een woordvoerster van het waterschap waren de beide inspecteurs uitgestapt en stonden ze op de dijk met elkaar te overleggen. De auto stond in de parkeerstand. Maar plotseling hoorden zij een ‘knakgeluid’ en zagen zij vervolgens hoe de auto van de dijk af reed en kopje-onder ging in de Lek. 

,,Ze rijden elke dag wel een paar keer over de Lekdijk’’, aldus een woordvoerster van de Stichtse Rijnlanden. ,,Ze hebben misschien wel duizend keer de auto stilgezet om even ter plaatse te kijken. Dat gaat altijd goed, maar dit keer dus niet. Gelukkig is het gebeurd zonder dat er iemand in zat.’’

Omstanders zagen rond half vier de auto door een hek de dijk afrollen. Bergers hadden een grote kraan nodig om de zwaar beschadigde auto uit het water te halen. Vanwege de bergingsoperatie was de weg enige tijd afgesloten voor verkeer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht