Volledig scherm
© Indebuurt Utrecht

Oktober 2018: dit is er deze maand te doen in Utrecht

In de buurtHet is alweer oktober! En dat betekent dat de herfst nu officieel begonnen is. Het betekent ook dat er de komende 31 dagen weer een heleboel leuke dingen te doen zijn in Utrecht. We hebben een handig overzichtje met toptips voor je gemaakt!

Dierendag

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

Het is donderdag 4 oktober weer tijd om jouw hond/konijn/kat/hamster extra te vertroetelen, want dan is het Dierendag! Een leuk feitje over Dierendag: het is niet toevallig dat deze dag op 4 oktober wordt gevierd. Dat is ook de gedenkdag van de heilige Franciscus van Assisi, die zich bekommerde om het lot van zwervers en armen, maar ook van planten en – jawel – dieren. Het verhaal gaat dat hij ooit zelfs een preek hield voor dieren...

Boktoberfest

Volledig scherm
© Foto: ANP

Op Rotsoord is op 6 en 7 oktober het Boktoberfest, georganisseerd door eetcafé Klein Berlijn, Taplokaal Gist en poppodium De Helling. Twee dagen lang wordt Rotsoord omgetoverd tot een heuse bierhalle. Met pullen authentiek volkstfestbier, bockbier en weizen, würsten, dirndls, schlagers, lederhosen, polka’s en nog veel meer belooft het wunderbar te worden!

Bekijk het Facebookevent voor meer informatie.

Open dag Dierenasiel

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

In het Dierenasiel in Utrecht kan zondag 7 oktober iedereen een kijkje komen nemen. Tijdens de open dag ontdek je hoe het er achter de schermen van het asiel aan toegaat en kun je kennismaken met de dieren. Handig om te weten: tijdens de open dag kun je geen dieren adopteren. De open dag is van 11.00 tot 15.00 uur.

Korenfestival

Volledig scherm
© Foto: Pixabay

Een heus korenfestival, je vindt het zondag 7 oktober op het terrein van het University College Utrecht aan de Prins Hendriklaan. In drie zalen zullen 29(!) koren vanaf 12.00 uur hun stemmen laten horen. Het repertoire is heel gevarieerd: van Bach tot Beatles. Ook zijn er verschillende workshops te doen. De entree is gratis.

Singelloop

Volledig scherm
© Foto: ANP

Zo’n tienduizend lopers staan zondag 7 oktober aan de start van de Singelloop Utrecht. We hebben alles wat je over deze bekende Utrechtse hardloopwedstrijd wilt weten voor je op een rij gezet.

Fair Fashion Festival

Volledig scherm
© Foto: Unsplash

Het Stadhuisplein, het Stadhuis en de Winkel van Sinkel in Utrecht kleuren groen op zondag 22 oktober, tijdens de vijfde editie van het Fair Fashion Festival. Op het Stadhuisplein en in de Winkel van Sinkel is er die dag doorlopend een grote markt waar verschillenden duurzame merken een ‘winkeltje’ hebben ingericht. Er zijn de hele dag modeshows en je kunt deelnemen aan lezingen en workshops. Extra leuk: het hele programma is gratis!

Hier lees je meer over het Fair Fashion Festival.

LEGO World

Volledig scherm
© Foto: ANP

Lego, wie is er niet groot mee geworden? Van donderdag 18 tot en met woensdag 24 oktober kun je tijdens Lego World in de Jaarbeurs levensgrote Legobouwwerken bewonderen, meebouwen aan het langste Legotreinspoor, knutselen bij Lego Friends en nog veel meer. Een kaartje voor Lego World kost 19,50 euro. Hier kun je tickets kopen en nog veel meer lezen over het Legofeest in Utrecht.

Mantis Festival

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

In het Muntgebouw in Utrecht wordt op zaterdag 27 oktober voor het eerst een groot festival gehouden: Mantis. Tijdens het indoorfestival is er van alles te beleven, vertelt organisator Jesús Portal: ,,Er zijn disciplines als dans, theater, kunstinstallaties, street-art, fotografie, schilderen, maar ook dj’s en livemuziek met singer-songwriters en bands. Natuurlijk kun je er een hapje eten en een biertje drinken.” Hier lees je meer over Mantis.

Wintertijd

Volledig scherm
© Foto: VVV Utrecht

Zondag 28 oktober gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat je klok een uur achteruit gaat en je dus een uur langer kunt slapen!

Halloween

Volledig scherm
© Foto: ANP

Je kunt je screammasker uit de kast trekken en je heksenhoed afstoffen, want woensdag 31 oktober is het weer Halloween. Deze feestdag, die vooral in Amerika en Engeland superpopulair is, wordt ook in Nederland steeds meer gevierd. In Utrecht is er rond 31 oktober van alles te doen. Zo kun je in Kinepolis én in Pathé Rembrandt naar de Halloween Horror Show, een nachtelijke horrormarathon met de engste films.

Lees hier meer over de Halloween Horror Show in Kinepolis en hier over die in Pathé Rembrandt.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Susanne werd aangereden en moest haar rock ’n roll leven vaarwel zeggen: ‘Ik leef nu als een monnik’ (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht