Volledig scherm
De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Kanaalstraat. © Michiel van Beers

OM: Amersfoorter (34) bekent dodelijke schietpartij in Lombok

Een 34-jarige man uit Amersfoort is aangehouden voor de schietpartij waarbij op 30 mei een 44-jarige man in Utrecht om het leven kwam. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie bekend de fatale schoten op de Kanaalstraat in Lombok te hebben gelost. 

De schietpartij vond plaats ter hoogte van de kruising met de Soendastraat. Hoewel het slachtoffer op straat nog werd gereanimeerd, overleed hij daar aan zijn verwondingen. Onduidelijk is nog wat de aanleiding voor de schietpartij is geweest.

Scooter

Vandaag vond de eerste tussentijdse pro forma zitting plaats tegen de enige verdachte in de zaak. Er zou die donderdagavond vanaf een scooter twee keer zijn geschoten, zo meldden buurtbewoners. Bronnen zeiden dat het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie over 200 euro. Eerder op de dag was er volgens getuigen al sprake van een luidruchtige ruzie tussen twee mannen op straat.

De Amersfoorter blijkt een week na de schietpartij al te zijn aangehouden. Het onderzoek naar de zaak is inmiddels zo goed als afgerond. Eind deze maand vindt een nieuwe tussentijdse zitting plaats, en dan wordt duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling plaats kan vinden.

Reconstructie

De verdediging wil voor die inhoudelijke behandeling graag een reconstructie van de gebeurtenissen, in 3D-vorm. Daaruit moet duidelijk worden waar de verdachte zich bevond en waar het slachtoffer, op het moment dat de fatale schoten werden gelost.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht