Drukte in De Meern bij Verknipt festival, dat op 3 en 4 juli 20.000 bezoekers trok. Achteraf bleek ruim 5 procent van de bezoekers besmet met corona.
Volledig scherm
Drukte in De Meern bij Verknipt festival, dat op 3 en 4 juli 20.000 bezoekers trok. Achteraf bleek ruim 5 procent van de bezoekers besmet met corona. © Foto Ruud Voest

Om coronabom op nieuw festival te voorkomen moet bezoeker niet ‘van feestje naar feestje hoppen’

Zeker één op de drie positieve geteste bezoekers van Verknipt Festival in De Meern, blijkt al voor het festival te zijn besmet. Hoe is zo’n golf te voorkomen, wanneer festivals als Strand volgende maand weer doorgaan? Vijf vragen over corona en festivals. 

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    27

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht