Volledig scherm
© ANP

OM: geen nieuw onderzoek dood Dascha Graafsma

Er komt geen nieuw onderzoek naar de dood van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading. Een tweede reconstructie die een onderzoeker heeft gemaakt in opdracht van de vader van het 16-jarige meisje heeft geen nieuw licht op de zaak geworpen.

De documentaire die vorige week online werd gezet, heeft geen nieuwe conclusies opgeleverd die een nieuw onderzoek rechtvaardigen, stelt het Openbaar Ministerie (OM). Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen dat er iemand betrokken was bij de aanrijding van het meisje met de trein of dat er sprake is van een misdrijf. De familie van het overleden meisje heeft hierover schriftelijk een gedetailleerde uitleg ontvangen. 

De politie concludeerde in november vorig jaar al vrij snel dat Dascha Graafsma vermoedelijk zelfmoord pleegde door op het spoor voor een aanstormende trein te gaan staan. Haar vader René Graafsma gelooft dat niet en liet bekenden een eigen onderzoek doen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht