Volledig scherm
© William Hoogteyling

Om het leven gebrachte vrouw in Culemborg was Griekse, verdachte blijft langer vastzitten

De 31-jarige man die afgelopen maandag werd aangehouden in verband met de dood van een 47-jarige vrouw in Culemborg, blijft nog zeker twee weken vast zitten. Dat heeft een rechter-commissaris in Arnhem besloten.

Volgens een woordvoerder van het parket Oost-Nederland van het openbaar ministerie in Arnhem wordt de man verdacht van moord of doodslag. Over de toedracht en doodsoorzaak wil zij niets zeggen.

Zowel slachtoffer als dader is van Griekse origine. De vrouw was al enkele jaren in Nederland. Griekse media melden dat de politie de familie van de vrouw in West-Macedonië heeft ingelicht. De verdachte zou afkomstig zijn uit Thessalië.  

De man werd aangehouden in de Herenstraat bij een bovenappartement waar vervolgens een dode vrouw werd aangetroffen. Volgens justitie is het slachtoffer bewoonster van het appartement.

Relatie

Over de relatie tussen dader en slachtoffer wil het Openbaar Ministerie niets zeggen. Buurtbewoners verklaarden eerder deze week dat ze de man oppervlakkig kenden en dat hij ook in het appartement woonde, of er regelmatig verbleef.

De politie en forensisch specialisten deden de afgelopen dagen uitgebreid onderzoek in en rond het appartement. De directe omgeving was afgezet met zwarte schermen waarbinnen een onderzoeksunit stond van de forensische opsporing.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht