Volledig scherm
PREMIUM
Mala Roks uit Elst staat met haar gerecht ook in het 'Kleurrijk Kookboek Rhenen'. © William Hoogteyling

'Om het pittig te maken, deed ik sambal bij de andijvie'

Een boek met en door 47 Rhenense amateurkoks, afkomstig uit in totaal 21 landen. Het Kleurrijk Kookboek geeft een mooi inkijkje in wat er in Rhenen zoal wordt gekookt. De koks zetten in het boek hun lievelingsgerecht op tafel. Ze willen het eten graag delen en mensen laten genieten van de bijzondere smaken.

Mala Roks is een van de 47 koks die met een gerecht in het kookboek staan. Ze is geboren in Sri Lanka, maar woont al 23 jaar in Elst. „Toen ik hoorde dat er een kookboek door amateurkoks zou komen, wilde ik er ook per se instaan. En dat is gelukt. Ik ben erg blij met het resultaat.”

  1. Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevolle herinneringen’
    indebuurt

    Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevol­le herinnerin­gen’

    17 juli 2014: de dag waarop een vliegtuig met 298 mensen werd neergeschoten boven een conflictgebied in Oekraïne. Een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, want het overgrote deel van de passagiers was Nederlands. Voor de Utrechtse Lisa Kroon kwam deze gruwelijke gebeurtenis heel dichtbij: haar ouders waren aan boord van het vliegtuig. Met Het Herinneringsboek en de website licht-puntjes.nl hoopt Kroon nu - vier jaar later - troost te bieden aan mensen die ook een dierbare zijn verloren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht