Volledig scherm
De ravage na de zware crash op de Rio Brancodreef in Utrecht Overvecht. Eén persoon raakte zwaargewond, 1 april vorig jaar. © Sem van der Wal

OM: zwaar ongeval niet gevolg van straatrace Overvecht

Een ernstig ongeval op de Rio Brancodreef in Utrecht was niet het gevolg van een straatrace. Die conclusie trekt het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek van de frontale botsing, waarbij een 48-jarige man uit Utrecht vorig jaar zwaargewond raakte.

Op de Rio Brancodreef botste de bestelbus van het slachtoffer frontaal met een snelle Mercedes, bestuurd door een 21-jarige Utrechter. De jonge Utrechter werd na het ongeval aangehouden, mede omdat volgens getuigen van het ongeval sprake zou zijn geweest van een straatrace. Daar zou de veroorzaker van het ongeval in verwikkeld zijn geweest toen het misging. Niet ver van het ongeval werden ook twee verlaten auto’s aangetroffen, die mogelijk een rol speelden rond de botsing.

,,Het onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat er in dit geval sprake zou zijn geweest van een straatrace”, stelt het OM nu. De bestuurder van de Mercedes werd enkele dagen na het ongeval vrijgelaten. Het onderzoek is nog altijd niet volledig afgerond. Een definitief besluit over mogelijke vervolging van de verdachte is daarom nog niet genomen. 

Rond het ongeval werd door getuigen de suggestie gewekt dat de bestuurder mogelijk bewust op de verkeerde weghelft reed, vanwege een straatrace. De gecrashte Mercedes en de twee verderop aangetroffen auto’s die mogelijk ook betrokken waren, bleken gehuurde voertuigen.

Actie

Om de verkeersveiligheid in Utrecht Overvecht is veel te doen. De wijkraad wil actie om de buurt veiliger te maken, nu volgens onderzoekers vooral veel jonge autobestuurders uit de wijk lak lijken te hebben aan verkeersregels.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht