Volledig scherm
© AD

Omstanders blussen natuurbrandje in Griftpark

In het Griftpark in Utrecht heeft vanmiddag een natuurbrandje gewoed. Omstanders die snel ingrepen, wisten erger te voorkomen. Voordat de brandweer arriveerde, wisten zij de vlammen die om zich heen vraten, te doven. Een stuk grasland van vijf bij tien meter ging verloren.

Jacco Bos uit Groningen is vandaag op bezoek bij zijn zus in Utrecht. Toen ze gingen wandelen, zagen ze plotseling rook en vlammen. ,,Het ging heel snel. Het was eerst nog maar een brandje onder een boompje, maar daarna stonden gelijk al een paar vierkante meter natuur in de brand."

Samen met nog enkele omstanders, die ook met hun schoenen het vuur uit probeerden te trappen , haastten ze zich naar de kinderboerderij. Met twee brandblussers konden Jacco en Celine Scherpenzeel van de kinderboerderij vervolgens het brandje blussen.

De brandweerlieden wisten het Griftpark wel te vinden, maar konden niet dicht genoeg in de buurt van het brandje komen. De slangen hebben een bereik van 90 meter. Tien de brandweerlieden ter plaatse waren, konden ze tegen de spontane blusploeg alleen maar zeggen: ,,Jullie zijn goed bezig geweest."

Over de oorzaak van het brandje is niets te zeggen. Mogelijk heeft iemand een peuk weggegooid. Ondanks wat regenval is de natuur nog overal kurkdroog.

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht