Imam Suhayb Salaam van alFitrah, deze week bij het notariskantoor in Vleuten, waar de koop aanvankelijk mislukte.
Volledig scherm
Imam Suhayb Salaam van alFitrah, deze week bij het notariskantoor in Vleuten, waar de koop aanvankelijk mislukte. © Marnix Schmidt

Omstreden alFitrah heeft moskeepand alweer doorverkocht

UpdateDe kans is groot dat de omstreden salafistische organisatie alFitrah alsnog op korte termijn vertrekt uit Overvecht. De stichting heeft het pand dat ze vandaag heeft gekocht voor 1,9 miljoen euro binnen het uur doorverkocht aan een projectontwikkelaar uit Oostvoorne die 68 appartementen op het terrein wil bouwen.

 1. Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’
  PREMIUM

  Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’

  Met zijn verbeten strijd tegen concurrent Jumbo is de eigenzinnige supermarkteigenaar Gert van de Plus al weken de kop van Jut in Bilthoven. Iedereen vindt wat van koppige Gert. Maar er is ook een andere Gert Smit, die in 2018 tot ondernemer van het jaar van De Bilt werd gekozen. De sociale Gert die oog heeft voor de zwakkeren en altijd paraat staat voor zijn personeel en gezin. En er is een sportieve Gert, die marathons loopt en bergen beklimt om er vervolgens af te skiën.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht