Volledig scherm
The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. © ANP

Omstreden The Student Hotel zet zinnen op Jaarbeurspleingebouw

Het veelbesproken Student Hotel heeft haar zinnen gezet op het Utrechtse 90 meter hoge Jaarbeurspleingebouw dat nog gebouwd gaat worden. Volgens D66-wethouder Victor Everhardt kan het studentenhotel een ‘goede programmamix’ en ‘levendigheid’ aan het Jaarbeursplein geven.

The Student Hotel is actief in enkele grote steden, maar nog niet in Utrecht. Het hotel verhuurt gemeubileerde kamers met een pakket van diensten, zoals schoonmaak, fietsgebruik en fitness. De prijs is fors hoger dan een reguliere studentenkamer. In Eindhoven kost een overnachting 75 euro.

In 2016 meldde Student Hotel ook een vestiging in Utrecht te willen. Daarvoor had het kantoorruimte in Hoog Catharijne op het oog, boven de Media Markt. Sindsdien klinken er kritische geluiden van studentenorganisaties, die vinden dat het bedrijf zich aan het huurrecht moet houden. Dat stelt onder meer grenzen aan de maximale huurprijs van kamers.

Regels

Vorig jaar zomer nam de Utrechtse gemeenteraad een motie aan die het stadsbestuur opdraagt een toekomstig studentenhotel te laten voldoen aan de regels voor huurders. De politiek vindt dat huurders bijvoorbeeld naar de huurcommissie moeten kunnen stappen. Het gemeentebestuur is het niet eens met de inhoud van de motie, maar moet die wel uitvoeren.

Op 8 mei brengt de gemeenteraad een bezoek aan de locatie van The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. ,,We verwachten dat dit bezoek een goed beeld kan geven van de mogelijkheden die The Student Hotel ook voor Utrecht kan gaan bieden,’’ schrijft Everhardt aan de gemeenteraad.

De komende maanden wordt een schetsontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van het Jaarbeurspleingebouw. Na de zomer kan de wethouder waarschijnlijk meer zeggen over de plannen en of ze passen binnen de gemeentelijke visie en eisen.  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht