Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden van de Goyerbrug protesteren tegen het plan 4 windmolens te plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal, halverwege Houten en Wijk bij Duurstede. Tweede van rechts staat Peter Trienekens, naast hem Ries Vernooij. Uiterst links en rechts Nel en Anouk Middelweerd. © William Hoogteyling

Omwonenden Goyerbrug maken zich op voor strijd tegen ‘windmonsters’

De nieuwe coalitie in Houten wil vaart maken met duurzame energie en koerst af op een tweede windpark bij de Goyerbrug. Daar, bij de grens van Houten met Wijk bij Duurstede, zien veel bewoners dat als een naderend onheil dat moet worden afgewend. De spandoeken zijn inmiddels opgehangen; klaar voor een nieuw front in de Houtense windmolentwisten.

De Goyerbrug ligt halverwege Houten en Wijk bij Duurstede over het Amsterdam-Rijnkanaal. Aan weerszijden strekt zich een schilderachtig landschap uit. Kronkelige polderweggetjes met boerenbedrijven eraan, koeien die grazen op het land. Het oer-Hollandse karakter wordt bepaald door uitgestrekte weilanden, groener nog dan de ambities die CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie hebben neergelegd in hun coalitieakkoord voor de komende vier jaren voor Houten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht