Het landhuis op landgoed Veldheim wordt bewoond door antikraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Het landhuis op landgoed Veldheim wordt bewoond door antikraak. © AD

Omwonenden Veldheim in Zeist zijn overlast tijdelijke bewoners meer dan zat, maar niemand doet iets

Buurtbewoners van huis Veldheim in Zeist stonden gisteren boos op de stoep van de gemeente: ze zijn de overlast van de tijdelijke bewoners aan de Utrechtseweg meer dan zat. De gemeente verleende een vergunning voor de de tijdelijke huisvesting, maar zegt nu dat die ‘er in feite niet is’.

Door fouten verleende de gemeente Zeist een vergunning aan Mooi Zeist B.V. voor de huisvesting van 130 arbeidsmigranten en 9 studenten in verschillende huizen op landgoed Veldhuim. Bezwaarmakers hiertegen konden gistermorgen tijdens een hoorzitting hun zegje doen, maar kwamen amper aan het woord.

  1. De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijnlijk zijn leven redt
    PREMIUM

    De zieke Youness (33) krijgt een nieuwe nier. Van een FC Utrecht-fan die hem niet eens kende, maar nu waarschijn­lijk zijn leven redt

    Door de coronacrisis heeft hij er even op moeten wachten, maar komende maandag krijgt Youness van Bruggen (33) een donornier. De Utrechter is, een paar dagen voor de levensreddende operatie, ontspannen. De 24 uur ná de operatie zijn spannender, want dan moet blijken of de nier zijn werk gaat doen in het lichaam van Van Bruggen. Als het orgaan niet wordt afgestoten, kan hij beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht