Het groen rondom de Gerbrandytoren heet voortaan de Zendmastlocatie. Uitgangspunt is dat het gebied plek gaat bieden aan huisvesting voor 75 spoedzoekers, 90 arbeidsmigranten,  190 starters, een parkeerplaats voor 40 trucks en een zonneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het groen rondom de Gerbrandytoren heet voortaan de Zendmastlocatie. Uitgangspunt is dat het gebied plek gaat bieden aan huisvesting voor 75 spoedzoekers, 90 arbeidsmigranten, 190 starters, een parkeerplaats voor 40 trucks en een zonneveld. © William Hoogteyling

Omwonenden zendmast niet blij met huisvesten van starters, statushouders en arbeidsmigranten

Starters, statushouders en arbeidsmigranten. Die moeten allemaal een plek krijgen in het groene gebied rondom de Gerbrandytoren in IJsselstein. En dat valt de omwonenden rauw op hun dak.

  1. Aoife (69) begint politieke partij met tieners op de kieslijst: ‘Jongeren moeten zélf vertellen wat ze willen’
    PREMIUM

    Aoife (69) begint politieke partij met tieners op de kieslijst: ‘Jongeren moeten zélf vertellen wat ze willen’

    Meer blauw op straat, een coffeeshop en vooral de focus op de jeugd. Nieuwegein krijgt er met de nieuwe politieke partij Nieuwegeinse Unie een behoorlijk gemêleerde club bij. Aiofe Derriks (69), ‘misschien wel de eerste transgenderlijsttrekker van Nederland’, staat op nummer 1 bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Poolse Emilia Durik (34) is voorzitter. Op de lijst staan verder jongeren van 18, 19 en 20 jaar oud.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht