Volledig scherm
© Sem van der Wal

Ondanks staking, mogelijk toch bus naar ziekenhuis

De Utrechtse streekvervoerder U-OV  bekijkt maandochtend of er genoeg niet-stakende chauffeurs zijn om toch enkele lijnen naar belangrijke bestemmingen op te starten. Om 10.00 uur wordt de uitkomst bekend gemaakt.

Door een landelijke staking is er maandag en dinsdag geen bus- en tramverkeer.  Maandagochtend zal blijken of er chauffeurs zijn die niet meedoen met de staking. 

Geen zicht

U-OV bekijkt in dat geval of dat genoeg is om bijvoorbeeld bussen naar een of meerdere ziekenhuizen te laten rijden. Een woordvoerder van U-OV  zei zondagmiddag nog geen enkel zicht te hebben op het aantal medewerkers dat mogelijk niet staakt.

Ziekenhuizen in de regio Utrecht roepen op rekening te houden met de staking. UMC Utrecht heeft medewerkers die niet met de fiets komen aangeraden indien mogelijk thuis te werken. De parkeerplaatsen bij het ziekenhuis worden zoveel mogelijk vrij gehouden voor patiënten en bezoekers.  

P+R De Uithof

Parkeren gaan ook bij P+R de Uithof. Het St. Antonius Ziekenhuis wijst op haar website op de eigen gratis pendeldienst tussen de locaties in Woerden, Utrecht en Nieuwegein. 

Ook het streekvervoer van Syntus in de provincie Utrecht ligt maandag en dinsdag plat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht