Gerrit van der Vorst en zijn vrouw Heleen van ‘t Vuur bij een luik dat toegang geeft tot van een van de laatste onderduikplekken die nog intact zijn in een villa in Zeist.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit van der Vorst en zijn vrouw Heleen van ‘t Vuur bij een luik dat toegang geeft tot van een van de laatste onderduikplekken die nog intact zijn in een villa in Zeist. © Angeliek de Jonge

Onderduiken in de oorlog was vernederend, weten Gerrit en Heleen: ‘Je was je hele leven kwijt’

Een belangrijk naslagwerk is het geworden, een standaardwerk. En een levenswerk, dat ook. Nu, twee jaar nadat Gerrit van der Vorst (75) en Heleen bij ‘t Vuur (71) een lijvig boek met honderden verhalen van onderduikers in Zeist uitbrachten, komen de reacties nog altijd binnen. Uit binnen- en buitenland. ,,We hadden er geen idee van wat we zouden losmaken.”

  1. Nederlandse (24) zwaargewond na paraglide-ongeluk in Turkije: ‘Ik dacht dat mijn zusje dood was’
    PREMIUM
    familie boos

    Nederland­se (24) zwaarge­wond na paraglide-ongeluk in Turkije: ‘Ik dacht dat mijn zusje dood was’

    Bij een mislukte start van een paraglide-vlucht in het Zuid-Turkse Muğla is maandag een Nederlandse toerist zwaargewond geraakt. De 24-jarige vrouw uit Soest ligt met botbreuken in een Turks ziekenhuis en wacht op repatriëring naar Nederland. ,,Het is nog maar de vraag of mijn schoonzusje straks weer fatsoenlijk kan lopen. Ze moet zo snel mogelijk naar Nederland”, zegt familielid Eda Kilic tegen deze site.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht