Volledig scherm
PREMIUM
Het business boksen, hier op beeld van vorig jaar, is razend populair. © Marcel van de Pol

Ondernemers gaan netwerken en boksen in Bunnik: ‘Een deelnemer ging tegen de vlakte, maar stond gelukkig wel weer op’

Ze hebben er drie maanden keihard voor getraind en morgenavond staan twintig Utrechtse ondernemers dan echt tegenover elkaar in de boksring voor het Brecheisen Business Boxing. Studio A12 in Bunnik (voorheen Brothers red.) is met 650 toeschouwers stijf uitverkocht voor dit razend populaire evenement. 

Quote

Een deelnemer ging knock-out. Hij stond gelukkig wel meteen weer op, maar hij mocht van zijn vrouw niet meer verder gaan.”

Rob Peek, mede-eigenaar van Studio A12, verwacht morgen weer onvervalst spektakel in de ring. Peek, die vier jaar geleden zelf ook de ring in stapte, heeft het Business Boxing de afgelopen vier jaar zien uitgroeien tot een populair evenement waar heel ondernemend Utrecht bij wil zijn. ,,We hebben mensen moeten teleurstellen. Er kunnen er uiteindelijk maar twintig meedoen, die elkaar drie rondes van anderhalve minuut bestrijden.”

Het plezier staat voor de deelnemers voorop, benadrukt Peek. ,,Er lopen ervaren scheidsrechters bij van de boksbond,  maar in de eerste editie, ging er na twaalf seconden al wel een deelnemer knock-out. Hij kreeg een uppercut op zijn kin en ging tegen de vlakte. Hij stond gelukkig wel meteen weer op, maar hij mocht van zijn vrouw niet meer verder gaan.”

De deelnemers hebben de afgelopen drie maanden twee keer per week getraind bij echte boksinstructeurs in Zeist en Nieuwegein. Om blessures te voorkomen, dragen ze een gezichtsbeschermer en extra grote handschoenen, waardoor de klappen minder hard aankomen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht