Volledig scherm
Heropende zaak Richard Houtveen Nieuwegein © AD

Onderzoek WK-moord Nieuwegein gaat verder: graafwerk aan Lekkanaaldijk

Aan de Lekkanaaldijk in Nieuwegein vindt graafwerk plaats rond het onderzoek naar de moord op Richard Houtveen. Het politieonderzoek moet ‘meer zicht geven’ op het motief in de zaak, rond de Nieuwegeiner (25) die na de WK-finale in 2010 in het centrum werd doodgestoken.

In het water van De Doorslag in Nieuwegein vond de politie na onderzoek eerder dit jaar een steekwapen dat mogelijk gebruikt werd bij de moord, zo werd vorige week al bekendgemaakt. Het wapen lag niet ver van de plek waar de steekpartij plaatsvond, net als andere spullen.

Heropend

De politie heropende het onderzoek naar de dood van Houtveen eerder dit jaar, na het binnenkomen van nieuwe aanwijzingen. Op 23 juli doorzochten agenten De Doorslag, onder meer met behulp van vijf magneten. 

Er werd destijds een verdachte aangehouden, maar ondanks uitgebreid onderzoek kon de recherche niet voldoende bewijs vinden. Tot voor kort werd ervan uitgegaan dat de 25-jarige Houtveen bij een ruzie met een groep jongeren dodelijk werd verwond in zijn hartstreek. 

Beloning

De hoofdofficier van justitie in Utrecht heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De zaak werd na jarenlang actief onderzoek in 2012 doorgeschoven naar het zogenoemde Cold Case Team van de politie, dat oudere moord- en verdwijningszaken bestudeert.

In het belang van het onderzoek kan de politie op dit moment geen nadere toelichting geven.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht